טיפול בהתקרחות ושיער דליל » שיער דליל – נשים » נשירת שיער לאחר לידה

לשיחה עם צוות היועצים:

נשירת שיער לאחר לידה

בתקופת ההריון והלידה חלים שינויים רבים בגוף האישה, ונשים רבות מגלות כי הן חוות נשירה מוגברת של שיערן בעיקר לאחר הלידה. מהן הסיבות לתופעה זו והאם ישנו טיפול בנשירה אחרי לידה?

הריון הוא דבר נפלא. להביא ילד לעולם הוא אחד הדברים היפים והעוצמתיים ביותר שניתן לחוות כאישה, גם אם הגוף עובר טלטלות לא קטנות במהלך ההיריון והלידה. השינויים ההורמונליים המתרחשים במשך תקופת ההריון ולאחריה הם רבים ולהם השפעות רבות על מערכות שונות בגוף וביניהן גם השיער.

צמיחת שיער

זקיקי השיער בקרקפת הם האחראים להצמחת השיער. קצב רגיל לגדילת כל שיער הוא כ-1.25 ס”מ בחודש והשיער ממשיך לצמוח במשך תקופה של שנתיים עד שש שנים. באופן רגיל, ראש אישה רגיל נושא כמות של כ-100,000-150,000 שערות. בסוף תקופת הצמיחה, זקיקי השיער נכנסים למצב בו הם מפסיקים להצמיח את השיער, תקופה רגיעה שאורכת כחודש, ונקראת תקופת ה-Telogen. בממוצע סביב 90% מהשערות נמצאות במצב צמיחה, בעוד שכ-10% נמצאות בתקופת המנוחה. 

נשירת שיער

עם סיום תקופת המנוחה של הזקיק, השיער נושר באופן טבעי כדי לפנות מקום להצמחת שיער חדש מאותו זקיק. בממוצע, אנו מאבדים כ-100 שערות ביום שזה מצב נורמלי וטבעי לחלוטין כך שאין צורך להיבהל מכמה שערות על המברשת.

מתי נשירת שיער נחשבת לא נורמלית?

להלן מספר מצבים בהם הנשירה יוצאת מהגדרת הנורמה:

ישנן סיבות שונות למה מתרחשת נשירת שיער אבנורמלית, ובמאמר זה נבחן מקרוב את נושא נשירת השיער לאחר לידה.

נשירת שיער לאחר לידה - למה זה קורה?

תופעת נשירת שיער לאחר לידה מוכרת ברפואה כ-Telogen Effluvium והיא מלווה בנשירת יתר בעיקר בחודשים שלאחר הלידה. התופעה שכיחה יחסית ומתרחשת אצל מחצית מאוכלוסיית הנשים. למזלכן, מדובר בתופעה לגמרי חולפת, כלומר עם הזמן השיער יחזור לצמוח בצורה נורמלית, וזהו הזמן הדרוש לגוף להתאזן מבחינה הורמונלית.
במהלך תקופת ההריון קיימת הגברה משמעותית של כמות זקיקי השיער שנכנסים למצב מנוחה (עד 60% מכלל השיער יכול להיכנס למצב מנוחה בזמן הריון)  דבר שלעצמו מקטין את כמות השערות הצומחות מחדש, מה שיוצר מחסור בשערות. לרוב נשירת השיער תתרחש כ-3 חודשים לאחר הלידה. במהלך תקופת ההריון, לרוב לא קיימת נשירת שיער מוגברת (אלא אם אתן סובלות ממחסור בוויטמינים למשל) בזכות עלייה בהורמונים. בגלל שלאחר הלידה, כמות ההורמונים מתאזנת וחוזרת לרמה נורמלית, הירידה החדה יחסית היא זו שגורמת לנשירה מואצת. מאחר וכמות גדולה מהרגיל של זקיקים נמצאים גם במצב של מנוחה, עם הירידה ההורמונלית, כחלק מהתהליך הטבעי, השיער נושר כדי לפנות מקום לשיער חדש לצמוח. חזרה למצב נורמלי של צמיחה, מנוחה, נשירה וצמיחת שיער חדש יכולה לקחת עד כ-12 חודשים לאחר הלידה. 

גורמים נוספים שיכולים להשפיע על נשירת השיער לאחר הלידה

חשוב להקפיד על תזונה נכונה גם במהלך ההריון וגם לאחר הלידה. הנה מספר תופעות המתרחשות שעלולות להשפיע על מצב השיער:

חשוב מאוד לטפל בעצמכן בצורה נכונה. השקיעו בגופכן ואל תהססו לפנות לעזרה ולייעוץ מקצועי בנוגע לתופעות של התקופה היפה אך המאתגרת של הריון ולידה.

טיפול בנשירה אחרי לידה

אם נשירת השיער לאחר הלידה אינה חולפת אחרי זמן סביר והמצב הופך לקבוע, אף על פי ששמרת על תזונה נכונה, שעות השינה השתפרו והמצב הנפשי נורמלי, אפשר לנסות ולחפש טיפול אחר בנשירה אחרי לידה.
קיימות מספר שיטות המסייעות להצמחת שיער – חלקן תרופות, חלקן שיטות טבעיות, חלקן שיטות חודרניות. 
בחברת הריג’ן, אנו מציעים פגישת אבחון והתאמה עבור מכשיר הריג’ן. המכשיר ניתן לתפעול עצמי בבית ומוצע למטופלת רק במידה ואכן נמצא כי הוא יכול לסייע. הטיפול הוא פשוט מאוד, במשך מספר דקות ביום, ללא כאבים או תופעות לוואי. 
כמובן שניתן לרכוש את המכשיר גם לאחר בדיקת התאמה עצמית בקישור הבא: 
 

עוד בנושא שיער דליל - נשים

Skip to content